П`ятниця, 26.04.2024, 04:23
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 12 » «Кобзар – наш світоч життєвої мудрості»
11:20
«Кобзар – наш світоч життєвої мудрості»
Новая страница 4

Тарас Шевченко – великий український поет, прозаїк, драматург, художник, борець за волю i свободу українського народу. Ще з дитячих рокiв вiн замислювався над такими питаннями життя, над якими думають дорослi. Усе своє життя він боровся за кращу долю народу, закликаючи українців не забувати свій рід, свою рідну мову.

Немає в свiтi такого українця, який би не чув, не читав, чи не вивчав творів Тараса Шевченка. Знають його не тільки в Україні, а й у всьому свiтi. Щороку відбуваються урочистості з нагоди його дат народження.

У КЗ «Василівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР з метою розширення знань учнів про життя та творчість Т.Г. Шевченка, виховання любові до національної культури, почуття гордості за Україну відбувся тематичний вечір «Кобзар – наш світоч життєвої мудрості», який провів вихователь Варяник Д.С з учнями 5-8 класів.

Окрасою концерту були діти, одягнені в народні костюми. Очi артистів сяяли від радостi, тепла i урочистостi. I це зрозуміло – вони брали участь у тематичному вечорі, присвяченому славному Кобзаревi, який розпочався з пісні «Думи…».

Глядачі мали змогу пригадати роки життя Великого Кобзаря. Учні розповіли про тяжке дитинство поета, роки поневірянь.  Свою майстерність у декламуванні віршів Тараса Шевченка продемонстрували читці 8 класу.

На завершення програми прозвучав незабутній “Заповіт” у виконанні всіх учасників вечора, до якого приєдналися всі присутні.

Вся творчість Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до України. Його боротьба за світлу долю трудового люду стала думами та піснями.

Переглядів: 455 | Додав: komlyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]