Вівторок, 30.04.2024, 02:58
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Травень » 21 » День вишиванки
20:59
День вишиванки

День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня. Це свято з'явилося всього 14 років тому, коли декілька десятків українських студентів одягли вишиванки і вийшли на вулиці своїх міст.

20 травня з метою ознайомлення з українськими традиціями у КЗ «Василівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР учні та педагоги із задоволенням долучилися до свята. Школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

Класні керівники провели години спілкування з учнями 5-10 класів «Що для тебе вишиванка?», вихователі - «Моя сім’я у вишиванці!». Бібліотекар Бучнєва О.В. організувала виставку дитячих малюнків «Вишиванкові візерунки». Педагог-організатор провела свято «Вишиванка – спадок нації» для учнів 8-10 класів та представила фотовиставку «Ой, рушничок, рушничок кольорова доріжка!»

Під час проведених заходів здобувачі освіти більше дізналися про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 249 | Додав: komlyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]