П`ятниця, 26.04.2024, 17:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Січень » 22 » День Соорності
13:47
День Соорності
Новая страница 1

День Соборності України – свято, яке  відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту воз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року: «Враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної соборної української держав».

Працівники КЗ «Василівська спеціальна  загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР є палкими патріотами України, такими ж виховують підростаюче покоління, бо без надійної зміни, молодих патріотів не буде майбутнього.  Тому 22 січня 2018 року в нашій школі пройшов єдиний захід «Єднання заради Незалежності», на якому педагоги спрямували всі свої сили, знання, досвід на прищеплення та виховання любові до рідного слова та найкращих рис справжнього патріота: поваги, відданості Україні, її історії, духовності та бажання захищати її. Діти співали національні українські пісні, декламували вірші, танцювали та грали в народні ігри.

Трудовий колектив прийняв активну участь в обласному благодійному марафоні до Дня Збройних Сил України, спрямованого на збирання коштів для адресної допомоги колишнім солдатам,  у першу чергу, інвалідам та пораненим, родинам загиблих героїв, які проживають на території району, та нагороджений Подякою голови районної державної адміністрації за патріотизм, зміцнення обороноздатності України, високу громадянську позицію, підтримку волонтерського руху у Василівському  районі та з нагоди Дня соборності України.

А учні школи  активно долучилися до  акції «Допоможемо солдатам Української армії» по збору макулатури. На виручені кошти придбали необхідні речі, які відправили разом з власними малюнками та  поробками солдатам. Адже сьогодні бійці в зоні АТО відстоюють незалежність і соборність України, як і українські вояки сто років тому.

Переглядів: 496 | Додав: komlyk | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]