П`ятниця, 26.04.2024, 07:58
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 29 » Чорнобтльська катастрофа
15:48
Чорнобтльська катастрофа
Новая страница 1

Чорнобильська трагедія... Сьогодні це вже історія України. Але для нас, людей, ці слова постійно викликають  тривогу.  Чи не повториться цей жах знову? Радіація – невидимий і тому підступний ворог всього живого. Від неї важко вберегтися, захистити себе і природу. Тож єдиний порятунок - це відповідальність, професіоналізм та небайдужість людей, що працюють на станції. 

Ця  катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60% радіоактивних речовин осіло на території Білорусі.

Щоб не робити помилок у майбутньому, треба пам'ятати уроки минулого. Тож, з 27 по 29 квітня, у КЗ «Васиилівська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат» ЗОР пройшли заходи, присвячені 30-й річниці Чорнобильської трагедії.

В понеділок, 25 квітня, відбулася лінійка та відкриття тижня «Гіркий Чорнобиль», було оголошено план заходів на тиждень.

Пам'ять знову і знову повертається до тієї страшної дати 26 квітня 1986 року. Чорнобильська трагедія - одна з найбільших трагедій світу. Тому у вівторок, 26 було проведено вечір – реквієм «Мужність і біль Чорнобиля»  присвячений 30 річниці з дня Чорнобильської трагедії. Учні у своїх виступах розказали про трагедію, що випала на долю нашого народу у квітні 1986 року, героїзм борців з невидимим ворогом – радіацією.

У середу, 27 квітня бібліотекар Бучнєва О.В організувала книжково – журнальну виставку «Відлуння Чорнобильських дзвонів».

У четвер, 28 квітня учні 5-10 класів разом із педагогом-організатором Попадинець Є.Г  переглянули  фільми "Пам'яті Чорнобильським героям", "Чорнобиль - за хвилину до аварії".

Протягом усього тижня , класні керівники  та вихователі 5-10 класів провели виховні години «Мій біль – Чорнобиль», «Чорнобиль через роки», «Дзвони Чорнобиля».

 

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 542 | Додав: komlyk | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]