Середа, 24.04.2024, 14:41
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Травень » 16 » «У вишиванці, як у пісні душа народу»
19:45
«У вишиванці, як у пісні душа народу»

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Тому недаремно українці відзначають День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння вишитого одягу. У цей день кожен українець одягає вишиванку і приходить в ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

У наші дні вишиванка - символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, і місця, де проживають.

Учні та працівники КЗ «Василівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР із задоволенням долучилися до свята. Школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

Класні керівники та вихователі провели бесіди з учнями з даної тематики. Педагог-організатор Попадинець Є.Г. провела виховний захід «У вишиванці, як у пісні - душа народу», на якому ознайомила учнів із традиціями проведення цього свята в Україні та різновидами вишиванок

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

 

Категорія: Шкільні свята | Переглядів: 611 | Додав: komlyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]