Субота, 20.04.2024, 16:43
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 27 » Тиждень української мови
14:52
Тиждень української мови
Новая страница 1

Вчителі української мови школи – інтернату є палкими патріотами України, такими ж виховують підростаюче покоління, бо без надійної зміни, молодих патріотів не буде майбутнього України, тому всю енергію вони спрямовують на розвиток в учнів цього почуття, прищеплюють дітям цікавість до історії та культури нашого народу, любов до рідної землі, сприяють вихованню чуйної і доброї, ніжної і ласкавої людини, щоб любила своїх батьків, рідний край, мову, багатолику свою Україну.

Багато років поспіль проходить у школі – інтернаті традиційний Тиждень української мови, який тривав з 19 по 23 лютого. Під час його проведення було сплановано та проведено різноманітні та цікаві заходи.

Тиждень Рідної мови відкривався урочистою лінійкою. Одягнені в українські костюми учні декламували вірші про мову, Україну, переглянули відеоролик про мову, створений власноруч учнем 10 класу Сидоренком Олександром. Брали участь: в акції «Говори правильно»,  конкурсі стіннівок «Цікаві факти з історії української мови та видатних українців», розгадуванні цікавого дидактичного матеріалу на стендах.

Під час гри-мовного квесту «З рідною мовою в серці» учні 8, 9, 10 класів та дидактичної гри-конкурсу «Мовленнєві розваги» учні 6б і 7б класів завзято змагалися у командах за перемогу.

21 лютого відбувся відкритий творчий літературний конкурс «Україно моя, Україно, українцем від тебе я звусь», на якому конкурсанти презентували свою майстерність у декламуванні віршів українських поетів, створенні презентацій про творчість даних поетів та рідну мову і про рослини в житті українців. Цікавою була зустріч з місцевим поетом василівщини Мажурою Володимиром Івановичем, запрошеним на цей захід. Діти з цікавістю слухали його вірші про Т.Г. Шевченка, написаний у Каневі, про українську мову та Україну.

Крім змістовного і пізнавального конкурсу була проведена череда різноманітних заходів:

·        Літературна виставка українських книг в бібліотеці «О слово рідне, хто без тебе я?»

·        Урок-презентація результатів проектної діяльності «Хто такий патріот?»

·        Виставка малюнків на тему «Усна народна творчість»

·        Шкільна олімпіада з української мови з допомогою програми Plickers.На яких вчителі спрямовують всі свої сили, знання, досвід на прищеплення та виховання любові до рідного слова та найкращих рис справжнього патріота: поваги, відданості Україні, її історії, духовності та захищати її.

23 лютого на підсумковій лінійці всі активні учасники та переможці конкурсів були нагороджені призами та грамотами.

 

 

Переглядів: 429 | Додав: komlyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]