П`ятниця, 19.04.2024, 16:10
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 3 » тиждень української мови
13:12
тиждень української мови
Новая страница 1

На протязі тижня Рідної мови, який тривав з 20 по 24 лютого, для дітей сплановано та проведено різноманітні та цікаві заходи. Червоною ниткою проходив через усі заходи дух патріотизму, поваги, пошани та любові до рідної  країни – України.

Розпочався тиждень традиційною святковою лінійкою «Мова-краса спілкування, багатство моє» (20.02.2016р.), де учні переглянули відеоролик «21 лютого-Міжнародний день рідної мови», декламували вірші українських поетів про рідну мову та Україну, відобразили інсценізацію «Казкові чоловічки-частини мови».

Цікавим та змістовним був урок – інтелектуальна гра з мультимедійним супроводом у 5-а класі «Фонетичний крос», де учні узагальнювали та систематизували знання з теми «Фонетика».

Під час  уроку-гри  у морський бій «Знавець рідної мови» - з мультимедійним супроводом учні 7 класу завзято змагалися у командах за перемогу.

23 лютого відбувся урок-гра «Подорож до країни Мовограй» -з мультимедійним супроводом, на якому учні 6-а класу показали свої знання і вміння з української мови.

Щирі посмішки та сяючі очі дітей говорили самі за себе - діти були у захваті від череди нетрадиційних уроків. Водночас, вони поглибили і узагальнили знання з рідної мови, продемонстрували любов і пошану до рідної країни – України, отримали велике задоволення та захоплення.

Крім змістовних і пізнавальних уроків, було проведено ряд інших заходів:

·        Виставка-конкурс на кращий бюлетень «Зимові свята в Україні» 5-10 класи (учні працювали в програмі Power Point для створення бюлетеня).

·        Цікаві завдання на стендах: «Ребусидія», «Цікава граматика» 5-10 класи.

·        Виставка малюнків «Найкращий ілюстратор української казки» 5-6 класи.

·        Конкурс плакатів «Цікаві букви і загадкові звуки» 5-10 класи.

·        Диктант серед учнів 5-а та 6-а класів.

·        Олімпіада з української мови та літератури «Кращий знавець рідного слова» (комп’ютерне тестування) 5-10 класи.

24 лютого на підсумковій лінійці всі активні учасники та переможці конкурсів були нагороджені призами та грамотами.

 

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 522 | Додав: komlyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]