Субота, 20.04.2024, 10:37
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 26 » Тиждень трудового навчання
15:49
Тиждень трудового навчання
Новая страница 1

Відповідно до річного плану роботи школи-інтернату на 2018/2019 навчальний рік та з метою актуалізації питання виховання працьовитої особистості, підняття престижності праці як результату трудової діяльності людини,  підготовленої до життя і активної трудової діяльності в умовах сучасного високотехнологічного, інформаційного суспільства в період з 11 по 15 березня   2019 року  був проведений Тиждень трудового навчання.

Тиждень розпочався з проведення лінійки «Вибір професії – це вибір долі», на якій учні познайомилися  із різними видами робітничих професій, а також ознайомилися з планом його проведення.

Протягом тижня проведена навчальна екскурсія до майстерні-крамниці м. Василівка «Затишна оселя», яка викликала в учнів велику цікавість, познайомила їх більш детально з сучасною  технічним обладнанням у швейному виробництві.

Під час уроку-подорожі  «Цікавий світ професій» з мультимедійною підтримкою учні 10 класу познайомили гостей з професіями своєї мрії та запропонували в ігровій формі виконати завдання від кожної представленої професії. Цікаво та захоплююче пройшов урок-подорож «Від ремесла до творчості»,  де учні 6 класу розповіли про види декоративно-ужиткового мистецтва, які існують  в Україні з давніх- давен.  Знання зі столярної справи демонстрували учні під 8-Б та 9 класів, змагаючись у командах під час уроку-гри «Юні техніки» з мультимедійним супроводом.

У рамках проведення  тижня  учні працювали з захопленням та цікавістю, приймали участь   в різноманітних заходах:

- виставка дитячих малюнків «Тільки в праці життя і краса людини»;

- конкурс знавців трудового навчання «Хочу, можу, знаю»;

- Виставка-ярмарок «Світ трудового навчання»;

- майстер-клас від учнів «Заческа за 5 хвилин»;

- конкурс на кращий виріб «Творимо своїми руками»;

- майстер-класи для учнів «Весняні квіти», «Ангелочки з паперу»,  «Виготовлення органайзерів».

Усі заходи, які були проведені у рамках тижня, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини, формуванню моральної культури особистості, національної свідомості, любові до Батьківщини, дали можливість прогнозовано впливати на здобуття учнями знань, на вибір майбутньої професії та, взагалом, сприяли розвитку їх життєвих компетентностей.

Переглядів: 411 | Додав: komlyk | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]