П`ятниця, 29.03.2024, 18:03
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Краєзнавчий гурток «Пошук»
12:25
Краєзнавчий гурток «Пошук»
Новая страница 1

Щоб по справжньому любити свій край, його треба пізнати, вивчити історію, мову, культуру, звичаї і традиції свого народу. У зв’язку з цим, одним з пріоритетних напрямків патріотичного гарту дітей та учнівської молоді є краєзнавство. У нашій школі з першого лютого працює краєзнавчий гурток  «Пошук», який налічує близько двадцяти учнів школи, небайдужих до свого рідного краю.

За невеличкий проміжок часу учасники гуртка провели краєзнавчу роботу в напрямку вивчення історії свого краю, були проведені екскурсії до пам’ятки архітектури 18 століття музею «Попова» та збір архівних фото. Проведені екскурсії до підприємства «Оліс» та взуттєвої фабрики міста Василівки. Діти з цікавістю ставляться і збирають відомості які представляють історичну цінність свого населеного пункту.

Я як керівник гуртка «Пошук» Бедрик С. В. за фахом вчитель музичного виховання докладаю зусиль з членами гуртка до збирання народного фольклору: пісень, приказок, прислів’їв з уст старожилів нашого району. Деякі старовинні пісні знайшли своє втілення в фольклорному ансамблі «Струни серця», учасниками якого є небайдужі люди до народного фольклору та традиції народу вчителі нашої школи інтернату Яремчук Е. С.  та Чирва В. Д.

За цей невеличкий проміжок часу, були проведені зустрічі та бесіди з видатними людьми нашого міста. Учасником АТО Віктором Мельниковим, Стадніком Федором Андрійовичем (кавалером орденом «Слави» ) який визволяв Запорізьку область від окупантів. Неабияку зацікавленість діти виявили до виступу Чудновського Федіра Лаврентієвича, який закінчив свій бойовий шлях у Берліні, а в мирний час очолював будівельну організацію у місті Василівка. Завдяки його організації яку він очолював був збудований в 1962 році спальний корпус школи-інтернату. Зараз в школі виділено приміщення для краєзнавчого гуртка «Пошук», де діти в даний час зайняті виготовленням фотомонтажу «Праця наших батьків».

Переглядів: 560 | Додав: komlyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]