Четвер, 28.03.2024, 11:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Травень » 10 » День Перемоги: «Пам’ять серця не згасне ніколи»
18:18
День Перемоги: «Пам’ять серця не згасне ніколи»

День Перемоги – світле, радісне свято, але з присмаком солоних сліз та гіркотою втрат. 9 травня 1945 року – ця дата закарбується у серцях народу на віки. Адже саме цього теплого травневого дня над чистим небом запалали салюти перемоги. Із року в рік народ відзначає свято Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці Перемоги над нацизмом з трепетом у серці та сльозами на очах. Нащадки свято бережуть пам’ять про подвиг свого народу. З метою виховання в учнів поваги до героїчних подвигів співвітчизників, вшанування пам’яті тих, хто загинув у роки страшної війни 1941 – 1945 років, формування патріотичного почуття гордості за старше покоління для учнів КЗ «Василівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР проведено заходи:

 

-         урок Мужності «Мужність і відвага  крізь покоління» - класні керівники;

-         виховні години ««Вклоняємось доземно всім солдатам»- вихователі;

-         тематична книжкова виставка «В пам'яті народній»- бібліотекар Бучнева О.В. ;

-         вечір - пам’яті  «День пам’яті та надії»-педагог-організатор Попадинець Є.Г.;

9 травня педагогічний колектив та учні школи долучились до мітингу на міській площі, відвідали Алею загиблим героям землякам, де вшанували їх пам'ять покладанням квітів.

 

З 6 по 9 травня гуртківці шкільного туристичного гуртка «Мандрівник» разом із керівником Мєлай В.В. здійснили подорож у формі експедиції з активним способом пересування, пішохідний похід 2 ступеню складності, що бере участь у Всеукраїнському конкурсі «Мій рідний край». Маршрут походу: м. Кам’янка-Дніпровська – р. Велика Білозірка – бал. Попова – с. Качкарівка – Цимбалови Могили – с. Велика Білозірка. Подорож тривала 4 дні, подолано 50км шляху. Під час експедиції гуртківці проводили історичні обстеження курганів, укріпленнь російсько-турецької війни 1736– 1739 рр., пошук місць розташування нових археологічних пам’яток та природничих досліджень.

Розпочали маршрут своєї експедиції з м.К-Дніпровська екскурсією до краєзнавчого музею, де побачили багато експонатів Другої світової війни, почули цікаву розповідь екскурсовода про воєнні події тих часів.  Потім відвідали меморіальні комплекси воїнам-визволителям, Алею загиблим героям землякам. Наступна зупинка була у с.Нова Петрівка де біля пам’ятника загиблих воїнів вшанували пам'ять героїв, пройшли місцями, де в роки війни проходила лінія захисту. 9 травня вирушили до с. Велика Білозірка, де нас радісно зустріли та провели місцями бойової слави. Під час екскурсії учні зупинилися біля братської могили. Вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів.

 

Переглядів: 434 | Додав: komlyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]